Bezorging in heel NL Gratis bezorging v.a. 55,00

Verse Kabeljauwhaasje bestellen

€--,-- Incl. btw

Een kabeljauwhaasje. 

Er zijn zoveel variatie's mogelijk met kabeljauw,die kunnen we onmogelijk allemaal beschrijven, maar kabeljauw is uitermate geschikt om te bakken,grillen en stoven en ook papillotten met lekkere groenten is heerlijk.

Papillotten:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Spoel en ontpit de tomaten, spoel de courgette, en snij alles in blokjes. Snipper de peterselie.

  2. Spoel de citroenen met heet water. Pers 1 citroen uit, snij de andere in plakjes.

  3. Bak alle groenten – behalve de tomaten – 2 minuten in olijfolie. Schep er dan de tomaten, het citroensap en de peterselie door.

  4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg ze elk op een vel bakpapier. Verdeel er de groenten en plakjes citroen over. Bind de uiteinden dicht met keukentouw.

  5. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet ze 20 à 25 minuten in de oven.

Kabeljauw bakken (simpel) Hoofdgerecht, 1 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

 

 

Ingrediënten

  • 175 g kabeljauw
  • 40 g boter/margarine
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 15 ml melk

Bereiden

Dep het kabeljauwhaasje droog met keukenpapier. Giet dan 4 el melk op een bord en wentel de vis erdoor. Leg de vis op een ander bord. Bestrooi de vis met peper en zout. Op dit moment kunnen desgewenst ook andere kruiden naar smaak op de vis gestrooid/gemalen worden. Lepel de bloem op een zeefje en klop met een lepel tegen het zeefje terwijl je dit hoog boven de vis houdt. Keer de vis om en herhaal voor de andere kant.

Smelt de boter in een pan waarin de vis net past en leg de vis in de pan wanneer de boter/margarine uitgeschuimd is. Bak 4 minuten aan de ene kant, keer om met een grote spatel, en bak daarna 4 minuten aan de andere kant. Beweeg de filet af en toe door de pan heen en weer. De haasjes mogen donkerbruin worden. De kabeljauw is gaar wanneer de delen gemakkelijk van elkaar loslaten, geen vocht (eiwit) meer verliezen en overal egaal wit van kleur zijn.

Serveer met groenten (worteltjes en erwtjes) en aardappel(puree) en een lik mosterd. 



Een zeer smakelijke kabeljauw ovenschotel recept van de visboer.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175grC. Bestrooi de kabeljauw met de viskruiden en wrijf deze goed in, laat een kwartiertje intrekken. Doe de wijn en bouillon bij elkaar in de steelpan en breng op smaak met peper, zout en mosselkruiden.

Bereidingswijze

Smelt de boter en olie in de pan en bak hierin de groentes even aan en strooi er de mosselkruiden bij, goed doorroeren. Schep van de pan over in de ovenschaal en leg daar de kabeljauw op. Giet de gekruide bouillon/wijn-mix over de vis (hij hoeft niet helemaal onder te staan, door de warmte wordt ie toch wel gaar) en zet de ovenschaal een minuut of 20 in de oven. Houd het goed in de gaten, te gare vis is niet lekker, maar te rauw natuurlijk ook niet. Als de kabeljauw de gewenste garing heeft, haal dan uit de oven en strooi de dille eroven en verdeel de garnaaltjes over de schaal. Nog een minuutje geduld (eventjes de garnaaltjes en dille ietsje laten warmen) en de schaal kan lekker op tafel!

Serveertips

Een vers knapperig (warm) stokbrood erbij met room- of kruidenboter en een lekker glas wijn als waar hij in gestoofd is. Eet smakelijk!


 

 


Extra informatie

Duurzaamheid: MSC   Marine Stewardship Council
Herkomst: Noordatlantische Oceaan
Bereiding: Vers
Gewicht: 175 gram
Kweek of Wild: Wild
Status: Zonder vel zonder graat
 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen